fbpx
Τηλ.: 2314 022 425, Παύλου Μελά 22, Τ.Κ. 546 22, Θεσσαλονίκη.

Επιθυμείτε να αλλάξετε το σχήμα της μύτης σας επειδή δεν είστε ικανοποιημένοι από την εικόνα της ή δεν μπορείτε να αναπνεύσετε σωστά; Δεν είστε οι μόνοι, καθώς η ρινοπλαστική έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε μία από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις διεθνώς. Διαβάστε παρακάτω τις δημοφιλέστερες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ρινοπλαστική.

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού προχωρήσετε στη ρινοπλαστική, ώστε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να μην μετανιώσετε για την απόφασή σας;

 

  1. Είμαι ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση της ρινοπλαστικής;

Η ρινοπλαστική αφορά άνδρες και γυναίκες που είτε δεν είναι ικανοποιημένοι με τη μορφή και το μέγεθος της μύτης τους είτε αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα που πηγάζουν από δυσλειτουργίες της. Σε κάθε περίπτωση πρέπει η επιλογή της επέμβασης να είναι απόρροια λογικών προσδοκιών και να μην προκύπτει από την υπερβολή ή την ανάγκη του ατόμου να μοιάσει με ένα επώνυμο πρόσωπο.

Επίσης δεν συνιστάται σε μικρές ηλικίες –ενδεικτική ηλικία από την οποία επιτρέπεται είναι τα 18 έτη– καθώς πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του προσώπου.

 

  1. Ποιον γιατρό να επιλέξω;

Η ρινοπλαστική είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική επέμβαση, γι’ αυτό και η επιλογή ειδικά εκπαιδευμένου χειρουργού με ειδίκευση στη ρινοπλαστική, Ωτορινολαρυγγολόγου ή Πλαστικού, είναι το πρώτο και καταλυτικότερο βήμα σας όταν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αυτή.

 

  1. Ελλοχεύουν κίνδυνοι στην επέμβαση;

Η ρινοπλαστική θεωρείται μια ιδιαίτερα ασφαλής επέμβαση, εφόσον γίνει από εξειδικευμένα χέρια, έχει όμως κάποιους κινδύνους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνός της είναι ένα «μη επιθυμητό» αποτέλεσμα, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το ότι οι ρινοπλαστικές έχουν τον μεγαλύτερο δείκτη επανεγχείρησης από οποιαδήποτε άλλη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Με αυτά τα δεδομένα, η επιλογή του εξειδικευμένου γιατρού σε συνδυασμό με τις ρεαλιστικές προσδοκίες του ασθενούς είναι καταλυτική.

 

  1. Υπάρχουν σύγχρονες τεχνικές στη ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική με χρήση πιεζοτόμου, την οποία εφαρμόζει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Δρ Ιωάννης Γκουντάκος στην Θεσσαλονίκη, είναι η πλέον σύγχρονη και καινοτόμα μέθοδος. Πρόκειται για την πιο ασφαλή και ατραυματική χειρουργική επέμβαση, με σημαντικά οφέλη για τον ασθενή, όπως είναι η «γλυπτική» της μύτης με αποφυγή οστεοτομών σε πολλές περιπτώσεις, η προστασία των μαλακών ιστών της μύτης, ο μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος, η καλύτερη και ταχύτερη αποθεραπεία, αλλά και το μόνιμο και εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

  1. Μπορώ να δω πώς θα είναι η νέα μου μύτη πριν την επέμβαση;

Στο ιατρείο του ωτορινολαρυγγολόγου Δρ Ι.Γκουντάκου στην Θεσσαλονίκη δίνεται και η δυνατότητα προσομοίωσης του χειρουργικού αποτελέσματος μέσω ειδικού λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με το οποίο ο ασθενής μπορεί να δει με μεγάλη ακρίβεια τη νέα του μύτη πριν από το χειρουργείο.

 

  1. Θα πονέσω μετά την επέμβαση και πότε θα επανέλθω;

Ο μετεγχειρητικός πόνος μετά από μια ρινοπλαστική είναι ελάχιστος και η αποθεραπεία ταχεία. Μετά από μια επέμβαση ρινοπλαστικής μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ή την επόμενη μέρα, ενώ η επάνοδος στην εργασία υπολογίζεται στη μία εβδομάδα, οπότε και αφαιρείται ο νάρθηκας από τη μύτη. Πρέπει πάντως να απέχετε από τις χειρωνακτικές εργασίες και την άσκηση για 2 με 3 εβδομάδες.

 

  1. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό;

Μια πρώτη γεύση από τη νέα σας μύτη θα πάρετε μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, όταν αφαιρεθεί ο νάρθηκας που την καλύπτει. Τις επόμενες 3-4 εβδομάδες το οίδημα υποχωρεί, η μύτη βελτιώνεται προοδευτικά και αρχίζει να αποκτά το τελικό της σχήμα. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται στους 6 μήνες μετά το χειρουργείο.

Close Menu