fbpx
Τηλ.: 2314 022 425, Παύλου Μελά 22, Τ.Κ. 546 22, Θεσσαλονίκη.

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής διεθνώς και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η απόφαση όμως να προχωρήσει κανείς σε αυτή δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία, αφού μια επιπόλαιη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Τι πρέπει να προσέξετε πριν και μετά τη ρινοπλαστική και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να μην μετανιώσετε για την απόφασή σας και να πετύχετε ένα αποτέλεσμα που θα συνδυάζει μια όμορφη και αρμονική μύτη με μια ελεύθερη αναπνοή;

Πριν από τη ρινοπλαστική

 1. Αναζητήστε εξειδικευμένο και πιστοποιημένο στη ρινοπλαστική χειρουρχό ΩΡΛ. Πρόκειται άλλωστε για μια επέμβαση που απαιτεί δεξιοτεχνία και εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ρινοπλαστικές έχουν τον μεγαλύτερο δείκτη επανεγχείρησης από οποιαδήποτε άλλη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.
 2.  Δεν υπάρχει το τέλειο σχήμα μύτης. Η νέα σας μύτη πρέπει να ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο. Οι υπερβολικές και παράλογες προσδοκίες δεν πρέπει να συνοδεύουν την απόφαση σας για τη ρινοπλαστική. Δεν χρειάζεται να μοιάσετε σε κάποιον άλλο, αλλά να αποκτήσετε τη μύτη που αντανακλά τον εαυτό σας.
 3. Μην αποφασίσετε να προχωρήσετε σε ρινοπλαστική πριν από τα 18 σας έτη. Πρέπει πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του προσώπου σας.
 4.  Προσπαθήστε να εντοπίσετε ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό που θέλετε να αλλάξετε στη μύτη σας. Μιλήστε ειλικρινά στο γιατρό σας και πείτε του τι ακριβώς θέλετε.
 5. Ζητήστε προσομοίωση του αποτελέσματος της ρινοπλαστικής. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ειδικού λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου θα δείτε με μεγάλη ακρίβεια τη νέα σας μύτη πριν από το χειρουργείο. Αυτή η διαδικασία μπορεί να σας γλιτώσει από λάθος επιλογές και να σας αφαιρέσει το άγχος.
 6.  Αν δεν αναπνέετε ελεύθερα από τη μύτη, συζητήστε το με τον γιατρό σας. Επιτυχημένη ρινοπλαστική δεν σημαίνει μόνο όμορφη μύτη, αλλά και ανεμπόδιστη αναπνοή.
 7.  Ιδανικά, περιορίστε ή διακόψτε το κάπνισμα, καθώς αποτελεί αρνητικό παράγοντα της επούλωσης μετά την επέμβαση.

Μετά τη ρινοπλαστική

 1.  Θυμηθείτε ότι χρειάζεται να έχετε εξωτερικό νάρθηκα στη μύτη για 10 ημέρες. Μην βιαστείτε να βγάλετε το νάρθηκα από την ανυπομονησία σας για τη νέα σας μύτη. Ακολουθείστε με ευλάβεια τις συμβουλές του γιατρού σας για την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία.
 2. Οι μελανιές και το οίδημα γύρω από τα μάτια διαρκούν περίπου 1-2 εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Μην σας φοβίσουν όταν δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, καθώς είναι φυσιολογικό στάδιο της διαδικασίας.
 3.  Περιμένετε τουλάχιστον 1 μήνα μετά το χειρουργείο για να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του πρηξίματος της μύτης και αρκετούς μήνες για να δείτε το τελικό σχήμα της. Πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο περνά ο καιρός η μύτη σας θα βελτιώνεται και θα προσεγγίζει περισσότερο αυτό που είχατε στο μυαλό σας.
 4.  Αποφύγετε την άσκηση και τη βαριά χειρωνακτική εργασία για 1 μήνα μετά το χειρουργείο. Πρέπει να δείξετε προσοχή μετά την επέμβαση, ώστε να μην προκληθούν άλλα προβλήματα. Η αποθεραπεία και η επιστροφή στην καθημερινότητα εξαρτώνται από την μέθοδο ρινοπλαστικής που έχει χρησιμοποιηθεί.
 5. Αποφύγετε αδέξιους χειρισμούς της μύτης, ιδιαίτερα στην επαφή σας με μικρά παιδιά, κατοικίδια κ.α. Η χειρουργημένη μύτη σας είναι τον πρώτο καιρό ευαίσθητη και πρέπει να την προσέχετε.

Ακολουθώντας τις συμβουλές αυτές, θα είστε σε θέση να χαμογελάσετε μετά τη ρινοπλαστική, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερες ανάσες. Σε κάθε περίπτωση μην παίρνετε την απόφαση για τη ρινοπλαστική αψήφιστα, αν θέλετε να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Close Menu