fbpx
Τηλ.: 2314 022 425, Παύλου Μελά 22, Τ.Κ. 546 22, Θεσσαλονίκη.

Ρινοπλαστική

Αποκτήστε αρμονική και “λειτουργική” μύτη με την πλέον σύγχρονη, αναίμακτη και λιγότερο επεμβατική μέθοδο Ρινοπλαστικής του ιατρού Ιωάννη Γκουντάκου στην Θεσσαλονίκη, Χειρουργού ΩΡΛ -με εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική- και Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Καλέστε μας τώρα για ραντεβού στο 2314 022 425 και δείτε τη νέα σας μύτη μέσω προσομοίωσης του χειρουργικού αποτελέσματος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τη χρήση ειδικού λογισμικού και τη νέα κάμερα 3D προσομοίωσης VECTRA H2 της εταιρείας Canfield, που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Είμαστε το μοναδικό ιατρείο στη Βόρεια Ελλάδα που ενσωματώσαμε αυτή την τεχνολογία στη μέθοδο απεικόνισης!

Η μύτη αποτελεί κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου, συντελώντας σημαντικά στην έκφραση και την αρμονία του. Εκτός των αισθητικών συνεπειών, η δυσμορφία της μύτης πολλές φορές συνυπάρχει με λειτουργικές διαταραχές, όπως δυσκολία στη ρινική αναπνοή.

H αισθητική και λειτουργική πλαστική επέμβαση στη μύτη, η οποία ονομάζεται και ρινοπλαστική μπορεί να αποκαταστήσει το σχήμα και την εμφάνιση της μύτης και ταυτόχρονα τις όποιες λειτουργικές διαταραχές με σκοπό την ελεύθερη και απρόσκοπτη αναπνοή. Η πλαστική μύτης έχει ως βασικό στόχο της να προσφέρει μια καλαίσθητη μύτη, συμμετρική ως προς τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου και συγχρόνως πλήρως λειτουργική.

Ρινοπλαστική με χρήση πιεζοτόμου 

Η πλέον σύγχρονη και καινοτόμα μέθοδος πλαστικής μύτης είναι η ρινοπλαστική με χρήση πιεζοτόμου (Diamond Rhinoplasty). Πρόκειται για την πλέον ασφαλή και ατραυματική χειρουργική επέμβαση, με τα παρακάτω οφέλη για τον ασθενή:

  1. «Γλυπτική» της μύτης με αποφυγή σε πολλές περιπτώσεις οστεοτομών
  2. Προστασία των μαλακών ιστών της μύτης
  3. Μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος
  4. Καλύτερη και γρηγορότερη αποθεραπεία
  5. Μόνιμο και εξαιρετικό αισθητικό αποτελέσματα

 

Δεν υπάρχει τέλεια μύτη αλλά συμμετρική

Για πολλά χρόνια οι ασθενείς υποβάλλονταν στου ίδιου τύπου «μειωτική» ρινοπλαστική προκειμένου να αποκτήσουν μια μικρότερη, “γαλλική” μύτη. Η τακτική αυτή είχε συνέπειες τόσο αισθητικές, καθώς το αποτέλεσμα φαινόταν μη φυσικό, όσο και λειτουργικές, καθώς ήταν συχνές διαταραχές ρινικής βαλβίδος με μείωση ζωτικού χώρου αναπνοής.

Η σύγχρονη τάση της ρινοπλαστικής απαιτεί λιγότερο «μειωτικές» και περισσότερο ενδορινικές τεχνικές συρραφής και χρήση μοσχευμάτων, που μας επιτρέπουν να αλλάξουμε το περίγραμμα της μύτης, ενισχύοντας τον σκελετό της  και αποτρέποντας αισθητικές και λειτουργικές ατέλειες μετά το χειρουργείο.

Είναι σημαντικό ο ασθενής να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει τέλεια μύτη, αλλά συμμετρική μύτη ως προς υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου. Έτσι μόνο θα έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να του προσφέρει η ρινοπλαστική.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται αναγκαία η ανάπτυξη ειλικρινούς επικοινωνίας μεταξύ ασθενούς και ιατρού. Μόνο κατά αυτό τον τρόπο ο χειρουργός μπορεί να κατανοήσει τα «θέλω» του ασθενούς αλλά και ο ασθενής να αντιληφθεί τα ρεαλιστικά όρια της χειρουργικής παρέμβασης.

Το πρώτο βασικό βήμα αποτελεί η πλήρης ρινολογική εξέταση από εξειδικευμένο χειρουργό με την οποία ταυτοποιούνται οι αισθητικές και λειτουργικές δυσμορφίες της μύτης του ατόμου. Προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια θεωρείται απαραίτητη η λήψη φωτογραφιών της μύτης και του προσώπου του ασθενούς.

Ακολουθεί η προσομοίωση του χειρουργικού αποτελέσματος, με την οποία ο ασθενής μπορεί να δει με πολύ μεγάλη ακρίβεια τη «νέα» του μύτη.

Τα τελευταία χρόνια η προσομοίωση του χειρουργικού αποτελέσματος, με χρήση ειδικού λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με την οποία ο ασθενής μπορεί να δει με πολύ μεγάλη ακρίβεια τη «νέα» του μύτη. Ο κύριος στόχος της προσομοίωσης είναι η αντίληψη από τον ασθενή των ρεαλιστικών ορίων της επέμβασης αλλά και η κατανόηση από τον ίδιο το χειρουργό των «θέλω» του ασθενούς.

 

Ανάρρωση και αποθεραπεία ασθενούς 

Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και γρήγορη ανάρρωση από τη ρινοπλαστική. Η επιστροφή στην εργασία προσδιορίζεται 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση, όταν θα έχει αφαιρεθεί και ο νάρθηκας. Ωστόσο, απαιτείται οι ασθενείς να απέχουν από χειρωνακτικές εργασίες και άσκηση για 2-3 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Περίπου 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση αφαιρείται ο νάρθηκας που καλύπτει τη μύτη, γεγονός που επιτρέπει στον ασθενή να δει την εικόνα που έχει η νέα του μύτη. Τις επόμενες 3-4 εβδομάδες η μύτη προοδευτικά βελτιώνεται καθώς υποχωρεί σταδιακά το οίδημα και αρχίζει να αποκτά το τελικό της σχήμα.


Για περισσότερες πληροφορίες & κλείσιμο ραντεβού για τη διαγνωστική εξέταση και προσομοίωση τηλεφωνήστε στο: 2314 022 425.

 

Close Menu