Κρεατάκια και Αμυγδαλές τέλος, αναίμακτα και ανώδυνα

kreatakia kai amigdales

Ταλαιπωρία, πόνους, πυρετό και εξάντληση οργανισμού προκαλούν στα μικρά παιδιά ασθένειες όπως η αμυγδαλίτιδα και η ωτίτιδα, ειδικά όταν παρουσιάζονται πολύ συχνά μέσα στο έτος. Ορισμένες φορές, μάλιστα, η επέμβαση για κρεατάκια και αμυγδαλές είναι αναπόφευκτη.

Η μέθοδος του ιατρού Ιωάννη Γκουντάκου, Χειρουργού ΩΡΛ και Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης -κάνοντας χρήση της τεχνολογίας Coblation-, βάζει τέλος στην ταλαιπωρία του παιδιού σας, αναίμακτα, ανώδυνα και ελάχιστα επεμβατικά

Η τεχνολογία Coblation αποτελεί τον σύγχρονο τρόπο αναίμακτης και ανώδυνης αφαίρεσης των αμυγδαλών και των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια). Η τεχνολογία αυτή βασίζεται στην κυτταρόλυση και όχι στην εκτομή, γεγονός που μειώνει σημαντικά τη βλάβη των ιστών. Έτσι η επούλωση του χειρουργημένου πεδίου είναι ταχύτερη και αυτό συνεπάγεται λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και ταχύτερη αποκατάσταση της φυσιολογικής δίαιτας του ασθενούς. Τα χαρακτηριστικά αυτά την κάνουν να υπερέχει έναντι των άλλων τεχνικών.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής διάγνωσης του προβλήματος του παιδιού, ώστε η επέμβαση να πραγματοποιείται μόνον εφόσον κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την ομαλή σωματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Καλέστε μας τώρα για ραντεβού στο 2314 022 425.

Πότε απαιτείται επέμβαση

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που δέχεται ένας Ωτορινολαρυγγολόγος από τους γονείς είναι αν χρειάζεται το παιδί τους χειρουργική παρέμβαση για να αφαιρεθούν τα κρεατάκια ή οι αμυγδαλές.

Η απάντηση δεν είναι απλή και σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί από την πρώτη επίσκεψη γιατί δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη εξέταση ή ένα μηχάνημα που να καταδεικνύει ποιο παιδί χρειάζεται χειρουργείο και ποιο όχι.

Το ιστορικό του παιδιού και η παρακολούθησή του για αρκετό χρονικό διάστημα από τον ίδιο γιατρό είναι αυτά που αξιόπιστα θα μας καθορίσουν την ανάγκη ή όχι να προχωρήσουμε σε χειρουργική αφαίρεση.

Αναφορικά με τα κρεατάκια, τα παιδιά που κυρίως είναι υποψήφια για χειρουργική αφαίρεση, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Ωτορινολαρυγγολογίας, είναι αυτά που έχουν: 

  • επαναλαμβανόμενα επεισόδια ρινικής καταρροής (περισσότερα από 4 σε διάστημα 12 μηνών),
  • εμμένουσα φλεγμονή των αδενοειδών εκβλαστήσεων παρά την αντιβιοτική αγωγή,
  • διαταραχές ύπνου και ιδιαίτερα αυτά που εμφανίζουν επεισόδια υπνικής άπνοιας,
  • επεισόδια εκκριτικής ωτίτιδας με υγρό στο μέσο αυτί που επιμένει για περισσότερο των 3 μηνών
  • και αυτά που παρουσιάζουν ορθοδοντικά προβλήματα.

Η χειρουργική αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων, αν και από πολλούς θεωρείται επέμβαση ρουτίνας, πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στα παιδιά στα οποία υπάρχει απόλυτη ένδειξη.

Αρχικά πρέπει να συστήνεται συντηρητική αγωγή και παρακολούθηση και μόνο επί εμμονής των συμπτωμάτων θα πρέπει ο μικρός ασθενής να οδηγείται στο χειρουργείο.

Ενημερωτικό δελτίο

fb
tw
gplus

Σχεδιασμός - Κατασκευή: Ιατρικό Marketing – Healthmarketing.gr